Genetikai táplálkozás
A genetikai igény szerinti táplálkozás a táplálkozástudományok jelenleg legmodernebb és leginnovatívabb területe. A módszer annyiban különbözik minden más táplálkozási irányzattól, divatdiétától, hogy nem ugyanazokat az általános ajánlásokat adjuk minden ügyfelünk számára, hanem személyre szabott, a Te genetikai igényeidnek megfelelő ajánlásokat készítünk. A módszer alapja az anyagcseretípus-mérés, amit egy német orvostechnikai eszközzel végzünk. Evolúciós alkalmazkodásunk során az élőhely és a rendelkezésre álló tápanyagok függvényében különböző anyagcseretípusok alakultak ki, melyek beépültek a génjeinkbe, tehát genetikai úton öröklődnek tovább. Az anyagcseretípusod határozza meg, hogy mely élelmiszerek egészségesek számodra, továbbá azt is, hogy ezekből milyen arányban fogyassz fehérjében, zsírban és szénhidrátban gazdag élelmiszereket. Erről kapsz egy élelmiszer listát is, amiben közel 400 élelmiszert bekategorizálunk számodra jótékony, semleges, ritkán fogyasztandó és kerülendő csoportokba. Tehát ha egészségesen akarsz táplálkozni elengedhetetlen, hogy ismerd az anyagcseretípusodat. Mérés során az anyagcsere szempontjából legfontosabb 4 faktort vizsgáljuk: idegrendszer, emésztőrendszer, hormonrendszer és a vércsoport. Ami nagyon fontos, a genetikai táplálkozás nem egy divatdiéta vagy egy fogyókúra, hanem a genetikai igényed szerinti egészséges táplálkozás, amit nem kúraszerűen, hanem életvitel szerűen kell alkalmazni.
Ha genetikai igényednek megfelelően étkezel, betartod az ajánlásainkat, akkor magasabb energiaszint, jobb közérzet, optimális testsúly és testösszetétel lehet az eredmény. Szervezeted végre optimálisan működhet, immunrendszered megerősödhet és a természetes egyensúlyának elérésével helyreállíthatod tested öngyógyító mechanizmusait. Amire számíthatsz: egészség, vitalitás, optimális testsúly koplalás nélkül.
Bővebb információért a szolgáltatással kapcsolatban keress minket elérhetőségeink valamelyikén.